Waar ik blij van word: jurkjes (+ een heel vrolijk gifje)!

Zo, ik moet toch even iets kwijt: ik hou van jurkjes. Vroeger vond ik jurkjes maar stom. En rokjes ook. Bah, vooral omdat maillots altijd zo vervelend zaten en afzakten en kriebelden. En bij jurkjes en rokjes hoorden om een of andere reden altijd schoenen die niet lekker zaten. Bovendien vond ik rokjes en jurkjes een beetje voor tutjes en hallo, ik was echt geen tutje.

Maar nu is alles anders. Het feit dat het tegenwoordig geoorloofd is om sneakers of andere hakloze schoenen te dragen onder een jurkje/rokje heeft daar zeker aan bijgedragen. En vast nog wat factoren, maar die weet ik zo even niet.

In ieder geval vind ik (rokjes en) jurkjes nu dus leuk. Om niet te zeggen superleuk. Want als je een rondje draait zwiert ‘ie, en bovendien hoef je nooit te klungelen met een riem. (Je kunt natuurlijk ook een broek dragen zonder riem, maar dat vind ik niet fijn.) En jurkjes staan vrolijk. Dat vind ik gewoon.

Dus waar ik eerst nog alleen jurkjes kocht voor übersjieke gelegenheden (een trouwende broer, een feest van opa en oma, etc.), koop ik nu het liefst elke dag een nieuw jurkje. Bij wijze van spreken dan, want als ik dat echt zou doen is mijn kast zo snel vol. Mijn collectie ‘dagelijkse jurkjes’ (dus de sjieke jurkjes voor feesten en partijen uitgezonderd) bestaat inmiddels al uit vijf stuks. Ha, ik kom bijna niet meer aan broeken toe :) Kijk, ik heb ze even voor je aan een waslijntje gehangen.

http://www.happyacorn.nl/colorful-acorn-groene-donderdag/

Vandaag wil ik jullie voorstellen aan mijn nieuwste aanwinst, en dan zal ik er ook meteen een vrolijk verhaal erbij vertellen. Het ging namelijk zo:

Gisteren had ik een Prutdag, dat wisten jullie al. Maar toen, zo rond het middaguur, werd er plotseling aangebeld. Even dacht ik nog, zou het dan toch de meneer van de postcodeloterij zijn?, maar nee. Wel bijna, want het was de postbodemevrouw. Ze keek me stralend aan en overhandigde me vervolgens een pakketje. Ik bleef een beetje verbijsterd staan, want aah, zomaar een pakketje, op klaarlichte dag? En het was een zacht plastic tasje, niet eens een doosje! Ik observeerde het opschrift en concludeerde dat het niets anders dan een pakketje uit Ierland kon zijn. Je weet wel, van die leuke vriendin die ik daar een maandje geleden opzocht. En toen deed ik nog een ontdekking: op de achterkant zat een etiket, waar mijn vriendin op had moeten schrijven wat de inhoud was. En toen was ik nog nieuwsgieriger, want er stond: ‘dress + card’. Wat? Waarom zou ze een jurkje naar mij opsturen?

happy acorn jurkje pakketje

Eerlijk is eerlijk, dat weet ik nog steeds niet precies. Of nou ja, ‘omdat ze hem niet kon laten hangen’, was het argument dat op het kaartje stond. Wat ik wel weet, is dat het een megasuperleukfantastischprachtig jurkje is! Er staan vogeltjes op! En hij past perfect! Oe la la la la la, mijn Prutdag rende van schrik weg en nog beter: hij nam mijn Pruthumeur mee. Dat was zo’n mooi moment, dat moest natuurlijk vastgelegd worden. Dus een half uur later belandde de enige gelukte telefoonfoto op Instagram, en deed ik ook nog even een vreugdedansje voor de camera.

happy acorn jurkje gifje

Hoera! Ik word helemaal vrolijk van dit gifje, haha. Zelfs Frits danst mee! (En het is helemaal geen troepje in ons huis hoor, traliela.)

O, en omdat ik nooit uitgekeken raak op jurkjes, ging ik vandaag nog even vet goed fair trade biologische webshops bij langs, voor nóg meer jurkjesinspiratie. Dus als je spontaan zin hebt gekregen om ook een nieuw jurkje aan te schaffen, kijk dan even op mijn pinterestboard, daar vindt je duizend vrolijke verantwoorde jurkjes bij elkaar :)

Een fijne jurkjesdag gewenst!

20 reacties

  1. Ik <3 jurkjes en wil eigenlijk dat jij ook een jurkjes illustratie van mijn collectie maakt. Waar overigens ook de blauw met witte jurkjes van de H&M tussenzit, jeej voor jurkjes!

  2. Jaaa jurkjes! Ik was precies zoals jij, eerst nooit jurkjes en tegenwoordig: nooit meer broeken. Ik heb er denk ik een stuk of acht… Twee zwarte, een grijze, een gestreepte, een blauwe, een rode gebreide, twee met een printje, een echt zomers jurkje… Heerlijk! Maar nooit met hakken, altijd platte laarzen.

  3. Ik ga jurkjes ook steeds leuker vinden, maar eigenlijk heb ik alleen nog maar hele nette exemplaren. Niet voor elke dag dus. Daar moet ik er nodig nog een paar van gaan kopen. :) Leuk gifje heb je gemaakt.

  4. Wat een leuk jurkje! Ik word ook blij van jurkjes en rokjes. Maar pas was ik het zat, de panty’s en leggings. Dus kocht ik weer een spijkerbroek, want dat is af en toe ook wel erg praktisch.

  5. Pingback: Februari in herhaling: de lente komt er aan! - HesterAnne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »