Waar ik blij van word: notitieboekjes

Ik weet eigenlijk niet hoe het begonnen is. Ik weet nog wel dat ik er vroeger niks mee had: notitieboekjes. Waarom zou je een leeg boekje kopen? Wat moet je daar dan in opschrijven? Boodschappenlijstjes kan ik net zo goed op een verdwaald kladpapiertje krabbelen. En ik word ook geen schrijver, dus ik hoef geen leeg boek vol te schrijven. Dat dacht ik toen.

happy acorn

Inmiddels ben ik van gedachten veranderd en slingeren er aardig wat notitieboekjes door onze kamer. Waarom?

Ik weet wat ik erin moet schrijven (:

Ik heb nog steeds geen notitieboekje nodig voor mijn boodschappenlijstjes, maar per ongeluk wel voor een heleboel andere dingen. Een boekje voor mooie quotes, een boekje voor aantekeningen van (commissie-/bestuurs-/andere commissie-) vergaderingen, eentje voor random lijstjes als ik me verveel in de trein, een boekje om in te tekenen en een paar reserve voor als ik toch ineens nóg een boekje nodig blijk te hebben. Traliela, heb je soms. Ja, ineens lijken die boekjes zich vanzelf te vullen! Ach, no problemo (want reden twee).

happy acorn

Er zijn heel veel mooie notitieboekjes op de wereld

Ik herhaal: heel veel. En ja, er zijn ook heel veel lelijke, maar er zijn genoeg mooie om een boekenkast mee te vullen. Gelukkig ben ik soms best wel een klein beetje gedisciplineerd als het om shoppen gaat, en koop ik alleen een boekje als het of heel mooi is en heel goedkoop, of heel goedkoop en heel hard nodig, of heel mooi en heel hard nodig. (Dat was een beetje een lange zin, maar ach, je snapt het vast.) En bovendien heb ik ontdekt dat je ook heeeul makkelijk zelf notitieboekjes kunt maken! Erg handig als je bijna weg moet en precies dat ene kleine tasje mee wilt, waar geen boekje in past. Dan maak je gewoon zelf een miniboekje, jee (: Echt hoor, check die met die wolkjes op de foto maar. Ook heel leuk als cadeautje trouwens, dan kun je ‘m stiekem heel leuk versieren.

happy acorn

Soms win je zomaar iets

Kijk, het zit dus zo: ik heb in de laatste paar maanden vier notitieboekjes gewonnen. Hoezee! Eentje van Flow, die met die eekhoorntjes op. De illustratie is van Chuck Groenink, een Nederlandse illustrator die nu in de VS woont en werkt. Toen ik zijn naam googlede, ontdekte ik dat ik al wat andere illustraties van hem kende en had opgeslagen op pinterest. Ik word best wel blij van zijn werk (: En ook nog eekhoorns op dat boekje dus én het gaat over hertjes. Ik werd er zelf bijna een happy eekhoorn van (: De andere drie boekjes won ik bij de winactie van Let’s do the penguin. Linda, het meisje achter deze blog, liet in een filmpje zien hoe ze wat saaie kladblokjes/boekjes omgetoverd had in vet vrolijke notitieboekjes. En toen won ik ze zomaar alledrie, hoera en dankjewel (: Het zijn de drie meest rechtse op de tweede foto bovenaan.

happy acornhappy acornhappy acorn

 

9 reacties

 1. Wij snappen elkaarrrrr. haha ik heb inmiddels ook een hele verzameling!
  (Die van Sostene zijn ook tof he!)
  Wat cool dat je zoveel leuke notitieboekjes gewonnen hebt.
  Zelf notitieboekjes maken staat al heeeel lang op mijn to do list. Fijn dat ik vakantie heb, alle tijd jeeej!

 2. Ik heb ook zo ontzettend veel notitieboekjes! Iedere keer als ik een leuke zie, dan kan ik mijzelf er niet van weerhouden ‘m gewoon te kopen. Ik heb tijden gehad dat ik het ook steeds erg zonde vond om in de mooie boekjes te schrijven (resultaat: 3423432847632648 notitieboekjes in de kast).

  • Haha jaaa, ik moet ook altijd even over een drempel heen als ik in een nieuw boekje wil schrijven. Maar mijn kast is niet zo groot, dus dan moet ik wel. ;)

 3. Zo ontzettend herkenbaar. Ik koop zoveel notitieboekjes, omdat ik er echt een zwak voor heb. Sommigen staan vol tekeningen, anderen vol allerlei onzin haha

 4. Wat een leuke notitieboekjes. Ik ben zelf ook gek op notitieboekjes, agenda, leuke stiften en pennen, schrijven, organiseren.. Ik ben er zelfs een blog over begonnen, hahaha! Heel leuk artikel om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »