Waar ik blij van word: plantjes

Zo’n jaar geleden kocht ik een blikje met aarde en zaadjes om mijn eigen basilicumplantje te kweken. Want ik dacht, dan kan ik lekker verse basilicumblaadjes over de pasta strooien en dan ziet ons eten er mooi culinair uit. En het begon zo goed, de zaadjes gingen groeien en er kwam warempel een sprietje naar boven. Maar helaas bleef het daarbij. Er kwamen wel een keer drie blaadjes aan, het sprietje ging dood, er kwam een tweede sprietje, maar uiteindelijk ging die ook dood en na een half jaar besloot ik mijn basiliekje te doneren aan de container (sorrie). Dag groene vingers. Tot een paar weken geleden had ik dan ook niet kunnen beweren dat ik blij wordt van plantjes, in ieder geval niet van zelfgekweekte kruidenplantjes.

koriander, tijm, basilicum

Maar toen ging ik naar de ikea. En was er plundra en kochtte ik voor vijftig cent een setje diy-kruidenplantjes. Drie kartonnen potjes, weer zo’n blokje opgepropte aarde en zaadjes. Onder dat motto met die ezel en die steen besloot ik een tweede poging te wagen.

En..

Ze doen het! Én de tijm én de koriander én de basilicum zijn opgekomen en groeien als een malle en laten elke ochtend heel trots zien hoeveel groter ze zijn geworden! Vooral de koriandertjes zijn heel lang en vrolijk. Eigenlijk werd ik er vorige week al zo blij van dat ik ze wilde tekenen, dus de tekening is niet helemaal up-to-date meer, want nu zijn ze nóg veel groter. (Die drie lange koriandertjes op de tekening zijn er nu al zevenentwintig!)

Hoi groene vingers!

Ps. Ik moet eigenlijk wel bekennen dat ik niet zo vaak dingen met koriander en tijm eet, dus ideeën voor fijne gerechten zijn welkom (:

3 reacties

  1. Hoi, wiejoei, eigen kruiden is fijn. De onze hebben de laatste week echt opgegeven met de kou en dan weer warmte, maar vooral veel kou in onze keuken denk ik :) Recepten met koriander weet ik zo niet (maar de Allerhande vast wel!). Maar met tijm wel! Dat is namelijk lekker met geitenkaas en dan hoort daar risotto bij met prei en rode paprika (eigenlijk in andersom volgorde). En wat ook lekker is (en ook best goedkoop :)), is couscous met rode pesto, appel, tomaat, witte kaas, rucolasla en tijm dus!

  2. Wat een lieve post hihi.
    Ik vind dingen zaaien ook heel leuk, mijn tuin stond vol vorige zomer :)
    En Koriander is zoooo lekker, kan je bij soep eten bijvoorbeeld, of alles wat Aziatisch is.
    Tijm kan ook goed bij aardappelen of dingen met tomaten(saus).

  3. Pingback: Nieuwe plantjes – inkt, papier, waterverf – januari 2014 | ninamaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »