Waar ik blij van word: fijne zondagen

Fijne zondagen zijn fijn, want fijne zondagen hebben een aantal fijne kenmerken:

happy acornDe zon schijnt. Het is toch niet voor niks zondag?

Omdat de zon schijnt, ga je even naar buiten. En dat is dan ook net zo fijn als je van tevoren had gehoopt. Dus niet: een rondje gaan wandelen omdat je daar zin in hebt en er na twee straten achter komen dat je er toch geen zin in hebt en snel weer naar binnen gaan. Maar: op de fiets naar de kerk gaan (= een half uur fietsen) en er nog van genieten ook. En dan ook weer terug, en dan heb je wind mee dus is het sowieso fijn.

Bankhangen, want dat hoort ook wel een beetje bij de zondag. Maar dan zonder je te vervelen, bijvoorbeeld met een fijn tv-programma, een fijn boek of een fijn vriendje.

Een kerkdienst waar je blij van wordt. Of verdrietig, maar dan op een goede manier. Of dat je heel erg aan het denken wordt gezet (maar niet aan het piekeren). Of iets anders, maar dat het in ieder geval inspirerend was. Dat je heel even kletste met wat leuke mensen, dat ineens een liedje heel hard bij je binnenkwam. Of dat de dominee gewoon heel inspirerend en grappig vertelde. Dat je – op wat voor manier dan ook – een glimpje van God opving.

Een dag die jou met liefde verwelkomt. Dat je wakker wordt en denkt, ooh wat heb ik lekker geslapen en mooi gedroomd en het zonnetje schijnt naar binnen. De douche heeft meteen de goede temperatuur en de cappuccino die je even later maakt, is bijna net zo lekker als in een goed koffietentje.

Je hoeft niet zoveel. Als je zin hebt mag je een blog schrijven, maar het is zondag dus het hoeft niet. Je mag ook gewoon overdag een dutje doen, dat geeft allemaal niks.

Aan het eind van de dag ga je met zo’n tevreden gevoel naar bed, dat je bijna zin krijgt in de week die voor je ligt.


Zulke dagen zijn gewoon fijn. Eigenlijk zou je ze elke dag wel willen. Maar misschien wordt het dan saai, dus zo is het ook goed. Trouwens, niet om je jaloers te maken, maar vandaag had ik best wel een beetje zo’n dag. Het was gewoon fijn. Laatst kwam ik op pinterest de spreuk tegen ‘life isn’t perfect, but it has perfect moments’. Ik denk dat dat vanaf nu mijn levensmotto/lijfspreuk/oid wordt. Want nee, het is niet allemaal perfect. Maar oh, sommige momenten. Daar moet je dan maar gewoon extra hard van genieten.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »