waarom ik deze blog heb.

Helaas een dagje later dan beloofd (sorrie), maar beter laat dan nooit. Ik dacht, nu ik mijn blog in de grote boze leuke wijde wereld heb gegooid is het misschien wel goed om even te vertellen waarom ik dit eigenlijk doe. Want van de paar mensen die weten dat ik nu een blog heb, vragen sommigen daarnaar. Ik verklap alvast dat het geen enorm indrukwekkend verhaal is. Misschien heb ik het je ook al in real life verteld, dan heb je pech want ik vertel lekker niks nieuws.

O ja, ik hou van lijstjes! Dus daarom een lijstje :)

 

voldoening
Jaa, bloggen geeft voldoening. Want je maakt iets voor je lol, maar het wordt (hopelijk) ook gelezen, dus je doet het ook een beetje voor een ander en dat is gewoon fijn. Dan voelt het tenminste niet zo zinloos als je aan het knutselen, schrijven of tekenen bent.

 

contact
Het is natuurlijk anders dan bij iemand langs gaan en kletsen en iemand een knuffel geven, maar als mensen op je blog reageren is dat wel gewoon superleuk. Want je communiceert toch met de rest van de wereld en dat is veel leuker dan in je eentje thuis zitten en heeeel hard nadenken wie het niet druk heeft zodat je die kan facebookspammen/bellen/mailen/smsen.

 

uitlaatklep
Eerst dacht ik, ooh en dan maak ik een blog en wordt het superstylish en wit en netjes en mooi en sjiek en fantastisch. Maar aangezien het ook een beetje m’n eigen uitlaatklep is, is dat best lastig. Want soms heb ik gewoon geen zin in een stylish witte achtergrond, en wil ik liever geverfde blaadjes omdat dat gezellig is. Maar wel fijn, misschien ook voor floris, want als ik dan iets wil versieren doe ik het gewoon op m’n blog in plaats van ergens in huis. Blijft ons huis tenminste superstylish en wit en netjes en mooi en sjiek en fantastisch.

 

leerzaam
Ik heb van m’n vierde tot m’n 21e op school gezeten en dan is het best gek als je ineens niks meer te leren hebt. Ik heb ook niet echt gevoel dat ik alles nu kan ofzo.. En als ik bedenk wat ik eigenlijk nog (beter) wil leren, zijn dat de volgende dingen: teksten schrijven. tekenen. schilderen. ontwerpen. websites bouwen. foto’s bewerken. foto’s maken. Klinkt wel als dingen die je met een blogje een beetje beter kan leren toch?

 

leuk
Bloggen is leuk!

 

Ik moet toegeven dat ik ook wel best wel heb getwijfeld voordat ik begon (mocht je het nog niet weten, twijfelen is mijn grootste passie). Want ik wilde niet m’n hele leven op internet zetten. En hoe kies je dan wat je er wel op zet en wat niet? En ik was bang dat ik het dan een poosje leuk zou vinden, maar dat ik eigenlijk te weinig discipline had om het echt bij te houden. En ik was bang dat nieeemand mijn blog leuk zou vinden en dat ik eigenlijk niet leuk genoeg was om een blog te beginnen (want daarvoor schijn je heel leuk te moeten zijn). Maar hallo, ik ben soms wel een heel klein beetje een computernerd en ik vind het ook leuk om dingies te ontwerpen en plannetjes te maken en uit te denken en iets me helemaal eigen te maken en stiekem wil ik het dan ook graag aan iedereen laten zien en ik wil ook graag beter leren photoshoppen (wat floris photosnoppen noemt) en het leek me gewoon vet leuk.

Dus toen dacht ik, ik doe het lekker toch :)

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »