Winterwonderkleding (:

Sodeknetters, wat gaat dat jaar snel. Sinterklaas is alweer in het land, ik slaap ’s nachts met door-mijn-oma-gebreide sokken en gisteren heb ik bij mijn favoriete cafeetje chai latte besteld. Kortom: winter. En wat is de winter zonder winterkleren? De hoogste tijd dus om eens alle webshops af te struinen naar de leukste setjes (en ze vervolgens niet te bestellen want zo rijk zijn we nu ook weer niet). Maar natuurlijk ben ik de beroerdste niet, en deel ik ze graag met je. En o ja, zoals je van mij gewend bent: alleen fair trade/duurzame/biologische/eerlijke/hoe-je-het-maar-noemen-wilt kleding.

happy acorn fair trade eerlijk

T-shirt: Dash, Komodo € 27. Vest: Blake, ARMEDANGELS € 55,92. Ketting: Charm, studio JUX € 30. Schoenen: donkergrijze brogues, TOMS € 84,95. Rokje: Lee, Miss Green € 49,95. Legging: Leaf Print, People Tree € 45,95. 

In de winter hou ik van laagjes. Oké, in de herfst ook, maar in de winter helemaal. En eigenlijk hou ik ook van veel kleur, maar om één of andere reden kwam ik toch op deze – misschien een beetje sombere – kleuren uit. Ach, af en toe een dagje donker is geen ramp. Maar wat ik eigenlijk wilde zeggen: die legging! Die vind ik echt heel tof. (Dus Sinterklaas, mocht u dit lezen: de legging.) En de schoenen trouwens ook, maar ik heb niet per se winterschoenen nodig. Of nou ja, vooruit, eigenlijk vind ik alles wel tof. Anders had ik het hier natuurlijk niet neergezet. Kom, we gaan snel door naar de kleding voor floris en/of andere meneren :)

happy acorn eerlijk fair trade kleding fashion

Shirt: Owl Shirt, Knowledge Cotton €4 7,50. Broek: Tape Ted, ARMEDANGELS € 99,90. Trui: Ritchi Woodpecker, ARMEDANGELS € 99,90. Schoenen: Chukka Boots, TOMS € 89,95. 

Ik had dus een paar maanden terug een soortgelijke trui gezien bij de Bershka. Maar ik twijfelde en floris ook (hij kijkt altijd een beetje twijfelachtig bij kleding die niet überneutraal is..) en toen later was ‘ie uitverkocht. Maar bij ArmedAngels hebben ze dus net zo’n soort trui, ook met vogels! Jee :) (Alleen is deze drie keer zo duur als bij de Bershka, dus ik weet nog niet hoe floris erover denkt.) En wat ik extra grappig vind: op het overhemd staan ienieminikleine uiltjes. Dat matcht vet goed bij die trui, dan zie je precies zo’n kraag met mini-uiltjes erbovenuit. Ook lekker warm voor de winter, dacht ik zo. En die schoenen! O o o, TOMS kent mijn smaak.

Trouwens, nu we het toch over duurzame kleding hebben.. ik keek vorige week even tussen de kleding in de kringloopwinkel, en zag ineens superleuke dingen! Ik had daar altijd een beetje mijn twijfels bij, omdat het soms een beetje muf ruikt of al afgedragen uitziet. Maar voor de verandering zocht ik eens goed en besloot toen gewoon wat te kopen. En nu ben ik vet blij met mijn ‘nieuwe’ broek en twee vestjes :) Net zo duur als kleding van de Primark, maar zonder dat je je schuldig hoeft te voelen over de werkomstandigheden van de makers, of over alle materialen die voor het maken van nieuwe kleding nodig zijn. Win win :)

PS Tijdens mijn speurtocht naar mooie kleding verzamelde ik alles op dit en dit pinterestboard. Mocht je nieuwsgierig zijn.. :)
PSPS Pff, ik las net dit artikel en ik weet weer precies waarom ik dit doe.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »