Zitten, leven en koffie drinken

happy acorn koffie

Afgelopen weekend logeerden floris en ik een paar nachtjes in Nijmegen. Gewoon omdat het kon, omdat Nijmegen mijn lievelingsstad is en om te vieren dat we in die stad een jaar geleden een heel groot feestje hadden gevierd met een trouwjurk en ringen en een versierde kerk enzo. O en ook nog omdat we drie jaar verkering hadden (ja heus, dat telt gewoon door als je getrouwd bent!). Maar goed, we waren daar dus. En we hadden niet zo’n duidelijk programma, want eigenlijk wilden we gewoon lekker rustig aan doen en chillen en van fijne plekjes genieten. Resultaat: een koffietentjestestweekend. (:

Daarom deze week mijn old skool favoriete koffietentje in Nijmegen en over twee weken een eigenlijk-wel-bijna-net-zo-leuk-en-pas-ontdekt koffietentje in Nijmegen. En met die eerste bedoel ik Sid en Liv! Kijk vooral ook goed naar de foto’s en verlekker je op al het moois en ga er daarna snel heen. Het is de moeite waard, dat kan ik je alvast vertellen.

Naam: sid en liv
Adres: Van Welderenstraat 95, Nijmegen
Bestaat sinds: 2010
Website: www.sidenliv.nl

happy acorn koffie

Koffie

Bij sid en liv kregen we de koffie in een glas, op een heel mooi schoteltje. Ik vind koffie in een glas altijd extra leuk, want dan zie je tenminste wat er in je kopje zit :) En de smaak was eigenlijk ook helemaal prima. Lekker romig en tja, meer weet ik er eigenlijk niet over te zeggen. Floris en ik kwamen uit op drie en een half eikeltje. O en het eten was ook lekker. Vooral de scones!

happy acorn koffie

Sfeer

Dit is denk ik de voornaamste reden dat ik sid en liv zo leuk vind: de sfeer! En de inrichting enzo, o o o zo mooi! Floris snapte het niet zo goed, dus hij vroeg me waarom dan. Nou, omdat het een mix is tussen design en kleurrijk en kneuterig. Al die dingen die ik op blogs en pinterest tegenkom, die zie ik hier in het echt, en zijn gewoon in gebruik. Niet een rol behang van Ferm Living in een webshop of in een winkel, maar gewoon aan de muur. Dat soort dingen :) En tegelijkertijd staan er vrolijke bloemetjes in oude flesjes, zijn er allerlei verschillende stoelen en tafels en ligt er een oud perzisch tapijt op de grond. En alles is lekker vrolijk en een beetje losjes aangekleed, waardoor het geen designkoffietentje is waar je niks durft aan te raken of waar je heel netjes op je stoel moet blijven zitten om niks stuk te maken. (zo dat was een lange zin.) O, ik vergeet bijna de eikeltjes uit te delen. Nou, guess what: vijf blije eikels!

happy acorn koffie

happy acorn koffie

happy acorn koffie

happy acorn koffie

Locatie

Hoeraaa vijf eikeltjes voor Nijmegen. Oké, dat is misschien niet zo eerlijk vanwege mijn obsessie voor deze stad. Doe dan maar vier. Want het is in het centrum, maar wel een klein beetje in een achterafstraat. Maar wel in een leuke achterafstraat. Het is ongeveer tien minuten lopen vanaf het station, dus je hebt geen reden om er niet heen te gaan. Nog twee dingen die niet echt bij de locatie horen maar wel extra leuk zijn: ze hebben ook een leuke stadstuin/terras! Niet extreem groot, maar wel met allemaal bomen en fijne plekjes enzo. En het tweede extra leuke is dat alles in het café ook te koop is. Niet alleen de koffie, maar ook het servies, de posters aan de muur, de lampen, de kussens en het behang. Helemaal voorin is er een miniwinkeltje met al die enorm fijne spulletjes. En als je nog even thuis wil twijfelen, kun je ’t altijd later bestellen via de webshop.

happy acorn koffie

happy acorn koffie

Prijs

Voor de cappuccino betaalde ik € 2,35. Een hele redelijke prijs als je het mij vraagt. Ook de prijs van de andere producten zijn eigenlijk prima en vrij gemiddeld. Dus.. drie en een half van de vijf denkbeeldige eikeltjes voor de prijs.

happy acorn koffie

Conclusie

Ga hierheen! Echt als je in Nijmegen bent (of in de buurt), strijk er gewoon eventjes neer voor een kopje koffie. Tenzij je een volkomen sfeerloos persoon bent die net zo lief koffie drinkt in een betonnen zaaltje met tl-buizen. Dan hoeft het niet. Maar anders.. doen :) Mocht je gezelschap nodig hebben, ik zeg niet snel nee tegen een dagje Nijmegen, dus ik vergezel je graag ;-) (Laten we dan ook meteen de chocolademousse van Credible testen..)

happy acornhappy acornhappy acornhappy acorn

happy acorn koffie

PS Volg je m’n blog nog niet zo lang en ben je benieuwd naar de vorige negentien koffietentjes die ik testte? Kijk dan even hier, dan heb je ze allemaal op een rij :)
PSPS Zie je dat kleine witte met gouden paddenstoeltje op sommige foto’s hierboven? Ik vind die zo schattig!

10 reacties

  1. Sid&liv is geweldig, ja! Ook een van mijn favoriete plekjes :) Als je weer eens in Nijmegen bent en niemand hebt om de koffie mee te testen, wil ik me trouwens bij deze best vrijwillig aanmelden ;)

  2. Dit zou ook echt een tentje zijn waar ik veel te vaak zou komen om lekker koffie te drinken en te genieten :) Jammer genoeg ben ik ‘m nooit tegengekomen toen ik in Nijmegen werkte, maar wie weet als we weer eens in NL zijn dat er een weekend Arnhem/Nijmegen op de planning staat :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »