Wat ik zo fijn vind aan ochtendwandelingen

Dat je, zodra je wekker gaat, als eerste denkt: hoe zou het zijn vandaag?

Dat heerlijke gevoel als je de deur (zo zacht mogelijk) achter je dichttrekt, omhoog kijkt en wat roze glimpen ziet. Of misschien niet eens, misschien zijn het alleen wat fletse pastelvegen in een verder grijze lucht.

Dat je dan vlug de wijk uitloopt, omdat je daar het beste uitzicht hebt. En dat je vervolgens vijfentwintig minuten lang in beslag genomen wordt door de lucht. Die niet alleen elke dag anders is, maar ook elke minuut.

happy acorn mooie lucht ochtendglorie
happy acorn mooie lucht ochtendglorie happy acorn mooie lucht ochtendgloriehappy acorn mooie lucht ochtendgloriehappy acorn mooie lucht ochtendglorie happy acorn mooie lucht ochtendgloriehappy acorn mooie lucht ochtendgloriehappy acorn mooie lucht ochtendglorie

Nee, het is niet elke dag roze, oranje of rood. Soms is het alleen maar grijs, of loop je vijfentwintig minuten door de mist. Maar dat is ook oké. Dan denk je gewoon een poosje aan niks, of – als er toch te veel gedachten zijn – tel je je ademhalingen. Dan groet je de meneer die naar zijn werk fietst, en mompel je ‘hallo’ terug tegen de volgende. Je zwaait nog even naar die ene meneer uit de kerk, die af en toe heel vroeg hardloopt. Dan laat je Bink, de hond die uitgelaten wordt even snuffelen, en luister je naar het gefluit van de vogels.

happy acorn mooie lucht ochtendglorie

En je hoopt alvast dat de lucht morgen weer roze is.

16 reacties

  1. Heerlijk, ik krijg meteen behoefte om een ochtendwandeling te gaan maken. Ik begin het toch jammer te vinden dat ik in de stad woon, bij dit soort dingen. Eens kijken of ik van de week eens vroeg kan opstaan om een ochtendwandeling te gaan maken

  2. Wat een prachtige foto’s.. Ohhh ik moet mezelf ook maar eens vroeg uit bed zien te hijsen, want volgens mij is dat dubbel en dik de moeite waard! <3 Wat goed van je dat je dit nog steeds zo veel doet. Liefs!

  3. Wat een mooie foto’s! Krijg er meteen zin van om morgen ook een ochtendwandeling te maken.
    En bedankt voor je ontzettend leuke kaartje, hij kwam op het perfecte moment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »