Zomerspecial: Theetentjestest!

happy acorn thee

Hoezee hoezee, het is zomaar duizend mooi weer vandaag! En een koffietentje is natuurlijk hartstikke leuk, maar wat ook heel leuk is – vooral met mooi weer – is een theetuin! Je weet wel, zo’n superchille tuin waar je onderuitgezakt in de zon hang met een kopje heerlijke bijzondere thee. I like i like. Dus vandaag is het tijd voor een zomereditie en test ik een theetentje.

Naam: Theeschenkerij Homanshof
Adres: Lunsenhof 20, Anloo
Bestaat sinds: 2001
Website: www.theeschenkerijhomanshof.nl

happy acorn thee

Koffie  Thee

Oelalaa dit was fijn. We mochten samen een smaakje kiezen en kregen vervolgens een gigantische pot thee voor twee personen. Ik geloof dat we er allebei zo’n vier kopjes thee van konden drinken. We kozen voor een zwarte thee, die Lentethee heette. En dat was een goede keus, want het was echt superlekker! Het mevrouwtje zei er nog bij dat het thee van Simon Lévelt was, dus qua kwaliteit zat het ook wel snor. Hoewel ik het ook wel weer gezellig kneuterig had gevonden als het zo vers uit de tuin was geplukt ofzo. Maar goed, vier van de vijf eikels voor de thee! O, en nog iets. De taart was ook heel lekker! We namen per ongeluk allebei twee stukjes, omdat we nog niet geluncht hadden en het half vier was en we heel ver hadden gefietst. Oké, ook omdat ‘ie zo lekker was. Traliela.

happy acorn thee

happy acorn thee

happy acorn thee

happy acorn thee

Sfeer

Oké, stel het je even voor: een oude schuur vol met vrolijke frutsels en bloemen en versiering. Daarnaast een grasveldje met mooie stoelen (!), grote houten picknicktafels, bloemen erop en een heel hard schijnende zon. Af en toe vraagt er een aardig mevrouwtje of alles naar wens is en of het taartje smaakt (jazeker). Je thee drink je uit een ouderwets kopje met bloemetjes en de grote porseleinen theepot die op tafel staat wordt warm gehouden door een theemuts. Nou, dan heb je nu zo’n beetje de sfeer in je hoofd. Wij werden er wel vrolijk van (: Wederom vier eikeltjes.

happy acorn thee

Locatie

Tja, niet iedereen zal het met me eens zijn, maar ik vind Anloo niet de meest aantrekkelijke plek van ons land. Grote kans ook dat je er nog nooit van hebt gehoord. Het is een minuscuul plattelandsdorpje zo’n tien kilometer bij Assen vandaan (en voor de pinautomaat moesten we nog drie kilometer verder fietsen). Als je in de buurt van Assen bent en graag een mooi rondje wilt fietsen, zou ik hier zeker een theepauze inplannen. Maar anders.. nee anders zou ik er niet zo snel heen gaan. Hoewel ik het wel heel leuk vond om ook eens een fijn koffie-/theeplekje te testen op het platteland, in plaats van in de stad. Twee eikeltjes voor de locatie.

happy acorn thee

Prijs

De prijs was helemaal prima. Voor de grote pot thee (waar dus een stuk of acht kopjes uit konden) betaalden we nog geen vijf euro. Ik zeg vijf eikeltjes.

happy acorn thee

Conclusie

Ik denk dat het wel duidelijk is: deze theeschenkerij maakte onze middag helemaal goed :) Het hielp ook wel dat de zon ineens heel hard ging schijnen toen we daar waren en dat we er daarom meer dan een uur hebben gezeten. En de sfeer die er hing: een beetje kneuterig, vriendelijk, vintage dingies, en allemaal heel lekker. Jammer dat het niet de meest praktische locatie is, maar als je in de buurt bent kun je hier zomaar een heel fijn middagje beleven.

happy acornhappy acornhappy acornhappy acorn eikeltje

happy acorn thee

PS O, twee dingen waar je wel echt op moet letten: je kunt er niet pinnen! En ze zijn alleen op zondag open, van 11 tot 18 uur.

9 reacties

  1. Wat leuk om eens thee te testen. Je hebt best veel theetuinen, dus maak je borst maar nat :)
    Ik was laatst bij de bibliotheek in Amsterdam en daar zit een Coffee Company naast waar ze nu van alles uitproberen met thee. Allemaal verschillende smaken en ze hebben er een echte ’theeschenker’ die een opleiding heeft gehad. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »